Od nedjelje po drugi puta pijan za volanom

Slika PU_BP/IMG_1492-pol.vozilo2.jpg

Prometni policajci su od nedjelje u dva slučaja postupili prema 51-godišnjem vozaču koji je upravljao vozilom pijan. U prvom slučaju izmjereno mu je 2,14 promila, a u drugom 2,64 promila alkohola u krvi. Jučer oko 16.40 sati na autocesti kod Starog Petrovog Sela   

Foto: Ilustracija

Jučer oko 16.40 sati na autocesti kod Starog Petrovog Sela dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Prometna nesreća se dogodila jer se 51-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom Peuget, zagrebačkih registracijskih oznaka, nije držao strane kretanja već je prešao na prometnu traku namijenjenu za zaustavljanje vozila u nuždi, sletjevši na travnatu površinu, gdje je prednjim dijelom vozila udario u zaštitnu žičanu ogradu. Alko-testiranjem nad vozačem, policija je utvrdila koncentraciju alkohola u njegovu organizmu u iznosu od 2,64 promila. Također je utvrđeno da je upravljao vozilom iako mu je prethodno izrečena mjera opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole od 16. do 24. siječnja. U nedjelju je procesuiran, jer je u Slavonskom Brodu upravljao vozilom pijan (2,14 promila).

Protiv 51-godišnjaka policija podnosi obavezni prekršajni nalog i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 



Stranica