Završna manifestacija - Živim život bez nasilja

Slika PU_BP/1 (5).jpg-manifest..jpg

Foto: PU brodsko-posavska

U dvorani „Brod“ u Slavonskom Brodu s početkom u 17 sati održana je završna manifestacija kampanje pod nazivom „Živim život bez nasilja“. Ova kampanja je provedena na nivou MUP-a uz suradnju i financijsku potporu UN-a u Republici Hrvatskoj od 8. do 24. studenoga. Provedena je i na području Policijske uprave brodsko-posavske, kojoj su se uz policijske službenike za preventivu, rado pridružili i aktivno sudjelovali predstavnici lokalne zajednice (županije, grada), državnih i javnih službi, ustanova, nevladinih udruga, građani i pojedinci. Održano je nekoliko okruglih stolova sa temom nenasilja, te oko 12 gostovanja u raznim TV i radio emisijama.

U okviru ove kampanje po svim osnovnim i srednjim školama uz suradnju sa policijskim službenicima za maloljetničku delinkvenciju, kontakt policajcima, prosvjetnim djelatnicima, predstavnicima Centra za socijalnu skrb i Obiteljskog centra, prethodno su održana edukativna predavanja i to u 10 škola (dvije srednje i osam osnovnih) u 29 razreda, na kojima je sudjelovalo oko 750 učenika. Po školama su organizirane i provedene likovne i literarne radionice.

U ovim kreativnim radionicama, aktivno je sudjelovalo 35 osnovnih škola, učenika šestog i sedmog razreda, te se na panou na ulazu u dvoranu „Brod“ nalazilo oko 80 likovnih i dva literarna rada učenika, koje su brojni uzvanici  (oko 500) mogli pogledati.

Kratka manifestacija je trajala oko dva sata, na kojoj su nakon prikazivanja izjava javnih osoba (urednika SB TV Darka Junačka, ministra MUP-a Tomislava Karamarka i predsjednika Ive Josipovića), poruku o nenasilju prenijeli i načelnik Policijske uprave Željko Prša, izaslanica župana Županije brodsko-posavske Klara Šćuka, zamjenica gradonačelnika Ilijana Vrbat-Pejić i predstavnica Centra za socijalnu skrb Božica Galić. Program su vodili glasnogovornica PU i iskusni voditelj Silvio Stilinović (uredništvo HRT), koji je također poruku o nenasilju glasno i jasno prenio u javnost. U programu su sudjelovali i rado se priključili svojim točkama i izvedbama Kulturno umjetničko društvo „Tomislav“ iz Sibinja, Sportski plesni klub „Top dance“ i Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda, uz potporu Predraga Matasovića, koji je vodio računa o razglasu i djelatnika dvorane „Brod“. Održano je i kratko sportsko natjecanje u malom nogometu u kojemu su sudjelovale ekipe djevojčica i dječaka, odraslih muškaraca i žena, što je završilo ne riješenim rezultatom.

U konačnici programa proglašena su tri najbolja likovna rada učenika i uručene prigodne nagrade koje je osigurao UN u RH, a u financijskoj potpori vezano uz nagrade sudjelovala je i Županija brodsko-posavska. Prvo mjesto osvojio je učenik Danijel Babić iz Osnovne škole „Milan Amruš“ iz Slavonskog Broda. Drugo mjesto osvojila je učenica Eva Ribarić iz Osnovne škole „Dragalić“ iz Dragalića, a treće mjesto je osvojio učenik Dino Čevizović iz Osnovne škole „Mato Lovrak“ iz Nove Gradiške. Također su svim sudionicima i izvođačima koji su se aktivno priključili u provođenje ove kampanje uručene zahvalnice. Sva događanja i izjave javnih osoba mogu se pogledati na Facebooku - web stranicama MUP-a i Policijske uprave brodsko-posavske (www.mup.gov.hri www.brodsko-posavska.policija.hr). 



Stranica