Zajednička vježba policije i HMP

Slika PU_BP/Img_1170-vježba.jpg

Policijski službenici i ekipe Hitne medicinske pomoći, održali su u Slavonskom Brodu u blizini stadiona kraj Save, zajedničku pokaznu vježbu u vezi postupanja u događanjima teških prometnih nesreća.

Foto: PU brodsko-posavska
 
Krajem travnja u Slavonskom Brodu u blizini stadiona kraj rijeke Save održana je zajednička pokazna vježba službe hitne medicinske pomoći i policije u vezi postupanja u događanjima teških prometnih nesreća.
 
U zajedničkoj pokaznoj vježbi sudjelovali su pripadnici hitne medicinske pomoći iz Slavonskog Broda, Nove Gradiške i Županje u suradnji s Policijskom upravom Brodsko-posavskom.
 
Cilj vježbe je poboljšati suradnju policije i zdravstvenih djelatnika u konkretnim uvjetima događanja prometnih nesreća, te provjeriti i prezentirati razinu osposobljenosti postupanja medicinskih ekipa i policijskih službenika nakon dojave za prometnu nesreću.
 
Stručni medicinski djelatnici su prezentirali određene vještine u zbrinjavanju više traumatiziranih pacijenata u simuliranoj prometnoj nesreći u kojoj sudjeluju dva osobna automobila i jedan motocikl, dok su policijski službenici prezentirali svoje postupanje od zaprimanja dojave za prometnu nesreću. Također su prezentirali i osiguranje mjesta događaja i sve što treba učiniti policijski službenik koji prvi dođe na mjesto događaja prometne nesreće.
 
Ovu pokaznu vježbu medijski su popratili lokalni mediji, te će se koristiti i u edukativne svrhe.


Stranica