Sigurno u prometu

Slika PU_BP/Img_2651-Sibinj-1.jpg
 
Foto: PU brodsko-posavska
 
U Osnovnoj školi „Ivan Mažuranić“ u Sibinju, 7. svibnja, održano je županijsko natjecanje učenica i učenika osnovnih škola u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila upravljanja biciklom „Sigurno u prometu“ 2010.
 
Ovo natjecanje održava se već tradicionalno u suradnji sa Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa, Županijom brodsko-posavskom, Upravnim odjelom za obrazovanje, šport i kulturu, Uredom državne uprave pri Brodsko-posavskoj županiji – Odsjek za prosvjetu i kulturu, HAK Zagreb, AK „Marsonia“ Slavonski Brod, HAK Nova Gradiška i Policijskom upravom Brodsko-posavskom.
 
Cilj ovih aktivnosti je osposobiti učenike petih razreda za sigurno sudjelovanje u prometu.
 
Natjecanje je održano uz županijsko provedbeno povjerenstvo čiji član je ispred PU Brodsko-posavske bio voditelj Pododsjeka za sigurnost cestovnog prometa Ivica Ostrun. Učenici su nakon prigodnog programa i uvodnih riječi gostiju (predstavnika institucija) pristupili teoretskom dijelu – testiranju, te potom poligonu spretnosti na kojemu su pokazali svoje vještine upravljanja biciklom. Na natjecanju su sudjelovali učenici 13 osnovnih škola. Najbolji timovi i pojedinci su u konačnici nagrađeni trenirkama i biciklima, koje su im uz čestitke uručili uvaženi gosti.
 
Unazad nekoliko godina učenici Brodsko-posavske županije na ovakvim natjecanjima postižu značajne rezultate, kao i državnim natjecanjima. Nisu zanemarivi niti rezultati sa međunarodnih natjecanja.
 


Stranica