Intervencija policijskih službenika

Slika PU_BP/Uhićen-1.jpg

Nakon dojave u subotu o narušavanju javnog reda i mira tijekom motorijade, kod stadiona kraj Save u Slavonskom Brodu, policajci su pravovremeno intervenirali i spriječili moguće daljnje sukobe

Foto: Ilustracija
 
Dana 8. svibnja nakon dojave u 18.55 sati o narušavanju javnog reda i mira tijekom motorijade, kod stadiona kraj Save u Slavonskom Brodu, Šetalište braće Radić, na mjesto događaja upućeni su policijski službenici ove PU koji su bili maksimalno angažirani uz ispomoć iz PU Vukovarsko-srijemske. Policajci su reagirali pravovremeno i dio ekstremnih motociklista odmah uhitili, dok se preostali dio razbježao, odnosno napustio područje PU Brodsko-posavske. Policija je uhićenjem 11 osoba na mjestu događaja i dvije osobe naknadno, spriječila eventualne daljnje sukobe i do jutra nije bilo dodatnih izgreda.
U tijeku su prekršajna i kriminalistička istraživanja nad 13 uhićenih osoba. Utvrđeno je da se dio pripadnika jedne moto skupine „Hells Angels“ nasilnički ponašao prema pripadnicima druge moto skupine „Gremini Derventa“. Bez povoda su tjelesnom snagom i palicama napali tri muškarca druge moto skupine (24-godišnjak, 31-godišnjak i 36-godišnjak), koji su se nalazili u osobnom automobilu „Opel Astra“ iz kojeg su pobjegli. Također su palicama oštetili vozilo, otuđivši iz njega novac. Dvojica muškaraca (31-godišnjak i 24-godišnjak) su zadobili tjelesne ozljede. Nije bilo težih ozljeđivanja.
Nastavlja se daljnji rad policijskih službenika u suradnji sa Policijskom upravom zagrebačkom i podnošenje odgovarajućih kaznenih prijava i optužnih prijedloga protiv osumnjičenika.
 
Na športsko rekreacionom centru „Poloj“ program motorijade se odvijao normalno i nesmetano. Procjenjuje se da je tijekom petka, subote u programu moto-susreta, trci ubrzanja i defileu ulicama Slavonskog Broda bilo sveukupno oko 20 tisuća posjetitelja.


Stranica