7. Megabikers susreti

Slika PU_BP/Img_0450-moto.jpg

U vremenu od 7. do 9. svibnja na području grada Slavonskog Broda održati će se 7. megabikers susreti. Prema dosadašnjim iskustvima za očekivati je da će građani u velikom broju posjetiti sve aktivnosti u vezi moto-susreta, a posebice utrku ubrzanja, te pokaznu vožnju motociklista ulicama i cestama Slavonskog Broda.


Foto: PU brodsko-posavska 
 
U vremenskom periodu od 7. do 9. svibnja i ove godine će se na području grada Slavonskog Broda održati 7. megabikers susreti. Prema dosadašnjim iskustrima za pretpostaviti je da će građani u velikom broju posjetiti sve aktivnosti u vezi navedenih moto-susreta, a posebice utrku ubrzanja, te pokaznu vožnju motociklista ulicama i cestama Slavonskog Broda.
U petak 7. svibnja program se odvija na Poloju u vremenu od 21 do 4 sati. Prometna policija će pojačano nadzirati promet u tom dijelu grada i cestama koje vode u tom smjeru.
U subotu 8. svibnja privremeno se zatvara promet u svrhu održavanja utrka ubrzanja u vremenu od 8 do 15 sati na D53.
Promet vozila prema graničnom prijelazu Slavonski Brod i obrnuto odvijat će se obilazno Sjevernom veznom cestom (D53), Zagrebačkom ulicom (Ž4208), Svačićevom ulicom (Ž4209), semaforizirano raskrižje prema Naselju Jelas i ponovo na D53, te će na svim raskrižjima biti postavljena dodatna prometna signalizacija o obilaznom smjeru.
Promet Kolodvorskom ulicom će se odvijat jednosmjerno u smjeru istok-zapad, a Getaldićevom ulicom jednosmjerno u smjeru zapad-istok, a na ulazima u navedene ulice nalazit će se i odgovarajuća prometna signalizacija. U Opatijskoj ulici također će biti postavljena dodatna prometna signalizacija o obaveznom smjeru kretanja vozila, prije raskrižja s Jadranskom ulicom.
Parkiranje vozila gledatelja predviđeno je na prostoru pored nogometnog igrališta NK „Amater“, te na zelenim površinama u Jadranskoj i Kolodvorskoj ulici. Nadzor parkiranja vozila vršit će redarska služba organizatora, a policijski službenici motociklisti i pripadnici Prometne jedinice mladeži zabranit će zaustavljanje i parkiranje na kolniku ovih ulica.
Parkiranje vozačima motocikla bit će dozvoljeno na D53, na dijelu od semaforiziranog raskrižja do Kolodvorske ulice na način da će se motocikli moći parkirati s lijeve i desne strane kolnika, kako bi kroz sredinu kolnika ostao prolaz za vozila (hitna medicinska pomoć, vatrogasci, policija itd.).
Postaja prometne policije će u osiguranje protočnosti prometa uključiti i pripadnike Prometne jedinice mladeži za upravljanje prometom na određenim raskrižjima. Pokazna vožnja odvijat će se slijedećom trasom kretanja: Poloj, Splavarska, cesta prema gradu između stadiona i dvorane, ulicama Stanka Vraza, Vlatka Mačeka, Šetalište braće Radić, Vukovarska, Svačićeva, Kumičićeva, Budakova, Željeznička, Osječka, Sjeverna vezna cesta, Bukovlje, Firov kraj, Podvinje do „Cekina“, Sjeverna vezna cesta, Svetog Antuna, Kumičićeva, Budakova, Vinogradska, Sjeverna vezna cesta, Zagrebačka, Svačićeva, Vukovarska, Petra Krešimira IV., Trg Josipa Godlara, Štrosmajerova, Štampareva, Stanka Vraza, Splavarska, Poloj.
Na izletištu Poloj parkiranje će biti organizirano na način da će se vozila moći parkirati unutar izletišta. Parkiranje na cesti prema Poloju i zelenoj površini s južne strane kolnika nije dozvoljeno.
Promet pješaka dozvoljen je isključivo pješačkom stazom koja je u potpunosti izgrađena do Poloja.
Molimo sve građane da na vrijeme nabave ulaznice za program koji će se odvijati na Poloju, a također da pravovremeno dođu na Poloj kako bi se izbjeglo stvaranje kolona i zastoji u prometu.


Stranica