Narušavanje javnog reda i mira

Slika PU_BP/IMG_1109-tučnjava letvom.jpg

Policijski službenici su jučer intervenirali u dva slučaja nakon dojave o narušavanju javnog reda i mira u Okučanima i na području općine Garčin. U tim sukobima nije bilo težih ozlijeđivanja osoba


Foto: Ilustracija
 
Dana 4. svibnja oko 11.20 sati u mjestu Okučani, Stepinčeva ulica, u blizini ugostiteljskog objekta 27-godišnjak je narušavao javni red i mir, tako da je zbog nesuglasica udario 32-godišnjaka. Policijski službenici su izvršili alkotestiranje nad 27-godišnjakom i nisu utvrdili koncentraciju alkohola, dok je 32-godišnjak imao 2,70 promila alkohola u krvi. Kod 32-godišnjaka je pronađen preklopni džepni nož dužine oštrice 10 cm, koji je oduzet sukladno zakonskim odredbama. Njemu je ukazana liječnička pomoć, a ozljede za sada nisu okvalificirane.
Policija protiv 27-godišnjaka podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a protiv 32-godišnjaka optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju. Protiv 26-godišnjeg zaposlenika ugostiteljskog objekta se podnosi obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, jer je davao alkoholna pića osobi koja je već bila pod utjecajem alkohola.
 
Dana 4. svibnja oko 19.20 sati u manjem mjestu sa područja općine Garčin 76-godišnjak i 58-godišnjak su narušavali javni red i mir. Oni su se posvađali i potukli radi ranijih nesuglasica oko čuvanja stoke na pašnjaku. U tom sukobu 76-godišnjak je drvenim štapom udario 58-godišnjaka koji ga je rukama uhvatio za prsa i odgurnuo na tlo, pri čemu se on ozlijedio. Daljnji sukob je spriječila susjeda.
Protiv dvojice muškaraca policija podnosi optužne prijedloge zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu.
 


Stranica