Aktivnosti policije za Vinkovo

Slika PU_BP/IMG_0714-nadzor prometa.jpg

Za "Vinkovo" i nadalje tijekom vikenda, policijski službenici će poduzimati pojačane mjere nadzora vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola i prema drugim sudionicima u prometu, koji na bilo koji drugi način krše prometna pravila.


Foto: Ilustracija 

I ove godine će policijski službenici, poduzeti pojačane mjere i aktivnosti za Vinkovo na cijelom području Policijske uprave i to dana 22./23. siječnja i nadalje tijekom vikenda, poduzeti će pojačane mjere nadzora vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, ali i prema drugim sudionicima u prometu, koji na bilo koji drugi način krše prometna pravila.
 
Za očekivati je, da građani tradicionalnim obredima ispijanja vina, obilježavaju dan 22. siječnja, konzumiraju alkoholna pića, a potom neki tako alkoholizirani sjedaju za upravljač motornog vozila i sudjeluju u prometu. Takvi vozači su potencijalna opasnost u prometu, kako za sebe, osobe koje voze, tako i za druge sudionike u prometu.
 
Policija savjetuje građanima da, nikako pod utjecajem alkohola ne sjedaju za upravljač motornog vozila, već da isti prepuste trijeznoj osobi ili si osiguraju siguran smještaj do slijedećeg dana, kada će biti potpuno trijezni i moći upravljati svojim vozilom. Bitno je disciplinirano ponašanje svih sudionika u prometu, kako bi se izbjegle neželjene posljedice.


Stranica