Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom

Slika PU_BP/OU-230-08 005-pn-bicikl.jpg

U poslijepodnevnim satima, jučer, na raskrižju ulice P. Svačića i Vukovarske ulice u Slavonskom Brodu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozačica bicikla zadobila teške tjelesne ozljede.


Foto: Ilustracija 
 
Dana 21. siječnja u 13.40 sti na raskrižju ulice P. Svačića i Vukovarske ulice u Slavonskom Brodu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozačica bicikla zadobila teške tjelesne ozljede. Prometna nesreća se dogodila na način da je 63-godišnjak upravljao osobnim automobilom marke „Opel Astra“, kojim je započeo radnju skretanja u lijevo na kolnik ulice P.Svačića, neprilagođenom brzinom i na vrijeme nije uočio 34-godišnju vozačicu bicikla koja je na znak zelenog svjetla na semaforu, sa nogostupa, odnosno površine koja nije namijenjena za promet vozila, započela radnju uključivanja na kolnik iste ulice. Pritom je došlo do udara prednjeg lijevog dijela osobnog vozila u stražnju lijevu stranu bicikla i pada bicikla i vozačice na kolnik.
U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede je zadobila vozačica bicikla, koja je nakon ukazane liječničke pomoći zadržana na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu.
U suradnji sa državnim odvjetništvom Slavonski Brod protiv 63-godišnjeg vozača slijedi podnošenje kaznene prijave zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće, dok protiv 34-godišnjakinje slijedi obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.         


Stranica