Razriješena kaznena djela teške krađe

Slika PU_BP/Img_1957-provala.jpg

U subotu u 5 sati policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, uhitili su 48-godišnjaka iz Vinkovaca nakon pokušaja provale u trgovinu u mjestu Nova Kapela. Nad njim su proveli kriminalističko


Foto: PU brodsko-posavska 
 
Dana 9. siječnja u 5 sati policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, uhitili su 48-godišnjaka iz Vinkovaca nakon pokušaja provale u trgovinu u mjestu Nova Kapela. Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad njim, policijski službenici su utvrdili da je on:
 
- U noćnim satima 30. studenog/1. prosinca nasilno otvorio ulazna vrata poduzeća iz Starog Petrovog Sela, otuđivši iz unutrašnjosti registar kasu (u kojoj se nalazilo 400 kuna), četiri salame i jedno pakovanje hrenovki. Kasa je pronađena u blizini, razbijena u više dijelova.
 
Dana 1./2. prosinca u mjestu Godinjak, razbio je drvena vrata prostorije sportskog kluba, otuđivši sa šanka 30 kuna, otvorio potom aparat za zabavu, otuđivši 250 kuna (vlasništvo 48-godišnjaka). Nakon toga je razbio staklo na ulaznim vratima trgovine (vlasništvo 34-godišnjakinje) koja se nalazi u sklopu objekta, gdje je iz otvorene registar kase otuđio 200 kuna i sa prodajne police 100 kutija raznih vrsta cigareta.
 
- Dana 14./15. prosinca u mjestu Staro Petrovo Selo, preskočio je žičanu ogradu ograđenog dvorišta (visine 1,90 m), razbio prozor na skladištu trgovine (vlasništvo 48-godišnjaka), otuđivši iz unutrašnjosti više komada raznih odjevnih predmeta (prsluci, trenirke, gaćice i sl.), zatim iz ladice prodajnog pulta 1.682 kune dnevnog utrška i 500 kuna blagajničkog minimuma. Iz ladice je otuđio dva mobitela. Provalio je i u aparat za kavu (vl. 46-godišnjakinje) otuđivši 217 kuna.
 
- Dana 28/29. prosinca u mjestu Staro Petrovo Selo provalio je u ugostiteljski objekt i iz unutrašnjosti aparata za glazbu otuđio oko 640 kuna, iz prostora šanka jedan mobitel. Nakon toga je iz unutrašnjosti na ljetnu terasu iznio pet poker aparata, provalio u ladice, otuđivši iz njih oko pet tisuća kuna.
 
U suradnji sa državnim odvjetništvom Nova Gradiška protiv 48-godišnjaka slijedi podnošenje posebnog izvješća kao dopune kaznenoj prijavi zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela teške krađe.


Stranica