Rezultati peventivne akcije "Mir i dobro"

Slika PU_BP/IMG_1262-policija.jpg

Foto: 
Ilustracija 
 
U vremenskom razdoblju od 14. prosinca 2009. godine do 8. siječnja 2010. godine na području Policijske uprave brodsko-posavske provedena je preventivna akcija „Mir i dobro“, tijekom koje je postignuta zadovoljavajuća razina javnog reda i mira.
           
Građani su ovogodišnje božićne i novogodišnje blagdane proveli mirnije i dostojanstvenije, a sam doček Nove godine na gradskom Korzu u Slavonskom Brodu, protekao je bez ikakvih izgreda, a samim tim i bez policijskih intervencija.
 
Zbog nezakonitog posjedovanja oružja i streljiva, policijski službenici su od građana sa područja ove Policijske uprave, oduzeli ukupno osam komada raznog vatrenog oružja, 220 komada razne vrste streljiva i jedan komad rasprskavajućeg oružja (bomba). Počinjeno je ukupno sedam prekršaja i tri kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.
 
U novogodišnjoj noći, zabilježeno je jedno propucavanje plastičnog okvira i vanjskog dijela izo-stakla na prozoru jedne obiteljske kuće u Podvinju, pri čemu nije bilo ozlijeđenih osoba i jedno narušavanje javnog reda i mira u Domu zdravlja od strane jedne osobe koja je bila pod utjecajem alkohola.
 
Dana 2. siječnja u mjestu Stari Slatinik 32-godišnjak je zadobio lakše tjelesne ozljede (šake) uslijed nestručnog rukovanja pirotehničkim sredstvima. Drugih ozljeđivanja građana nije bilo, kao niti ozljeđivanja djece.


Stranica