Policajci i carinici pronašli skriveno i neprijavljeno meso i sir

Slika PU_BP/IMG_0566-gr-prijelaz Sl.Brod.jpg

U petak i nedjelju u 22.25 i 2.25 sati na graničnom prijelazu Slavonski Brod, na ulazu u Republiku Hrvatsku, policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine pronašli skriveno i neprijavljeno

Foto: Ilustracija
 
U vremenskom razdoblju od 8. do 10. siječnja od 22.25 do 02.25 sati na graničnom prijelazu Slavonski Brod, ulaz u Republiku Hrvatsku, policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine u dva slučaja u osobnim automobilima kod 33-godišnjeg državljanina Crne Gore i 51-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine pronašli skriveno i neprijavljeno ukupno 15 kilograma sira i 68,7 kilograma suhog i svježeg mesa.

Vlasnici su sir i meso skrili u putne torbe i u prostoru rezervnog kotača i na takav način unijeli u Republiku Hrvatsku izbjegavajući mjere carinskog nadzora. Službenici carine su protiv istih poduzeli mjere iz nadležnosti svoga rada u cilju provođenja prekršajnog postupka iz Carinskog zakona, dok policijski službenici u suradnji sa državnim odvjetništvom, protiv njih podnose kaznene prijave zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela izbjegavanja carinskog nadzora, a kazneni postupak će se održati dana 11. siječnja.


Stranica