Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

Slika PU_BP/IMG_1197-regulacija prometa.jpg

U utorak u Slavonskom Brodu i Gornjim Bogićevcima, dogodile su se prometne nesreće u kojima su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede.

 
Foto: Ilustracija
 
Dana 5. siječnja u 13.10 sati u Slavonskom Brodu, Čavlički kraj, dogodila se prometna nesreća na način da je 50-godišnjak upravljao osobnim automobilom marke „Seat Cordoba“, pod utjecajem alkohola, kojim je uslijed ne držanja strane kretanja udario u rasvjetni stup, a koji je od siline udara pao na desnu prometnu traku kolnika. Izvršenim alkotestiranjem vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 1,47 promila.
U ovoj prometnoj nesreći 50-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede, koji je nakon ukazane liječničke pomoći zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu.
Protiv 50-godišnjaka slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga i optužnog prijedloga, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao i obavijest nadležnom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.     
 
Dana 5. siječnja u 10.20 sati u mjestu Gornji Bogićevci dogodila se prometna nesreća na način da je 29-godišnjak iz Novske, upravljao osobnim automobilom marke „Hyndai Sonata“, dok se sa istim kao putnica nalazila 29-godišnjakinja, kojim je uslijed neprilagođene brzine, došlo do zanošenja vozila i slijetanja s kolnika na putnu bankinu i udara stražnjeg dijela u betonski stup, a nakon udara i slijetanja u sjeverni putni kanal. U ovoj prometnoj nesreći 29-godišnja putnica, koja je bila u visokom stupnju trudnoće, prevezena je na ukazivanje liječničke pomoći u bolnicu u Novoj Gradiški, a ozljede su naknadno okvalificirane kao teške tjelesne ozljede.
U suradnji sa državnim odvjetništvom protiv 29-godišnjeg vozača slijedi podnošenje kaznene prijave zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće.


Stranica