Izbjegavanje carinskog nadzora

Jučer u 13.30 sati u mjestu Novi Varoš, policijski službenici PGP Stara Gradiška su prilikom kontrole osobnog automobila marke „Opel Astra“, u unutrašnjosti pronašli skriveno 12 kg suhog mesa,


Dana 28. prosinca u 13.30 sati u mjestu Novi Varoš, policijski službenici PGP Stara Gradiška su prilikom kontrole osobnog automobila marke „Opel Astra“, slovenskih nacionalnih oznaka i broja, kojim je upravljao 58-godišnji državljanin Slovenije, u unutrašnjosti pronašli ukupno 12 kilograma suhog mesa, devet litara alkoholnog pića (rakije) i osam kilograma svježeg sira. Meso, sir i alkoholno piće, vlasnik je sakrio u unutrašnjosti vozila u putnim torbama i unutrašnjosti rezervnog kotača i na takva način unio u Republiku Hrvatsku izbjegavajući mjere carinskog nadzora. O počinjenom prekršaju iz carinskog nadzora, slijedi dostavljanje obavijesti Carinarnici Slavonski Brod.
U suradnji sa državnim odvjetništvom, tijekom današnjeg dana će se provesti kazneni postupak protiv 58-godišnjaka, uz podnošenje kaznene prijave zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora.


Stranica