Oružje izuzeto temeljem policijskih ovlasti

Slika PU_BP/Img_1194-nađene puške.jpg
Foto: PU brodsko-posavska
Dana 02. listopada oko 22 sata u Novoj Gradiški policijski službenici su na poljskom putu pronašli dvije automatske puške, od kojih je jedna marke „Šokac“ s pripadajućim okvirom bez streljiva, call. devet milimetara i jedna puška, call. 7,62 milimetara (ruske proizvodnje) također bez streljiva. Operativnim radom policijskih službenika i provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je da je 23-godišnjak puške koje je nelegalno posjedovao, prevezao na navedenu lokaciju s namjerom prodaje 42-godišnjaku.
U dogovoru sa državnim odvjetništvom protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.

Dana 02. listopada temeljem sudskog naloga izvršena je pretraga obiteljske kuće i drugih prostorija u mjestu Gundinci, vlasništvo 51-godišnjaka. Tom prilikom u prostoru dvorišta pronađen je jedan ručni bacač „Zolja“, pet komada ručnih bombi, 288 komada raznog streljiva, dok je u prostorijama obiteljske kuće pronađena jedna vojna puška, call. 7,62 mm, spremnik za automatsku pušku i 73 komada raznog streljiva. Oružje je od vlasnika izuzeto, kao i pištolj marke „TT“, call. 7,62 mm i 14 komada pripadajućeg streljiva što je posjedovao uz oružni list za držanje oružja.
U dogovoru sa općinskim državnim odvjetništvom protiv 51-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.
 


Stranica