Krivotvorenje isprava

Slika PU_BP/IMG_0569-gr.prij.Sl.Brod.jpg

Tijekom vikenda policijski službenici su u dva slučaja potvrdili postojanje osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela krivotvorenja isprava na graničnom prijelazu Stara Gradiška i u mjestu Staro Topolje.


Foto: 
Ilustracija 
Dana 02. listopada 2009. godine oko 21.05 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na izlazu iz Republike Hrvatske, policijski službenici su prilikom nadzora autobusa, utvrdili da se 18-godišnja državljanka Bosne i Hercegovine, koristi krivotvorenom putnom ispravom. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je putnu ispravu kupila krajem srpnja u Sarajevu od nepoznate osobe u koju su naknadno postavljene njene slike.
Protiv 18-godišnjakinje slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima i kaznene prijave općinskom državnom odvjetništvu za mladež zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo krivotvorenje isprava, a kazneni postupak će se provesti dana 05. listopada.

 
Dana 03. listopada oko 20 sati u mjestu Staro Topolje policijski službenici su prilikom redovitog nadzora prometa utvrdili da se na osobnom automobilu marke „Zastava“ kojim je upravljao 53-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje, nalaze ne pripadajuće registarske pločice. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 53-godišnjak tijekom mjeseca kolovoza na vozilo postavio ne pripadajuće pločice koje je dobio od jedne osobe, služeći se istima u prometu.
Protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom općinskom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenje isprava.


Stranica