Prometna nesreća s poginulom osobom

Dana 24. srpnja oko 20.15 sati u mjestu Gornja Vrba, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, dok su tri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede.

Prometna nesreća se dogodila na način da je 28-godišnjak iz Đakova upravljao osobnim automobilom marke „Škoda Fabia“, pod utjecajem alkohola (0,99 g/kg) ne zaustavivši vozilo unatoč vidno postavljenom prometnom znaku „Stop, obavezno zaustavljanje“, te nije propustio osobni automobil marke „Porsche“ švedskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 21-godišnjak, koji se kretao cestom s prednošću prolaska brzinom koja je za više od 50 km/h veća od prometnim pravilom dopuštenih 50 km/h, uslijed čega je došlo do udara prednjeg dijela vozila „Škoda“ u desni bočni dio vozila marke „Porsche“. Nakon udara u zanošenju je došlo do slijetanja oba vozila s kolnika, kojom prilikom je vozilo „Škoda Fabia“ završilo u odvodnom kanalu, prevrnut na krov, dok je vozilo marke „Porsche“ udarilo u betonski rub kolnog ulaza.
U ovoj prometnoj nesreći smrtno je stradao 40-godišnji putnik iz osobnog automobila marke „Škoda Fabia“, koji je preminuo u 21.30 na Odjelu reanimacije u bolnici u Slavonskom Brodu, dok su tri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede (21-godišnjak, 19-godišnjak i 28-godišnjak). Očevid je obavljen od strane istražnog suca Županijskog suda, koji je odredio provođenje obdukcije nad mrtvim tijelom, kao i potrebitih vještačenja, te također protiv vozača slijedi podnošenje odgovarajućih prijava.


Stranica