Blagoslov vozača i vozila - preventivna aktivnost

Slika PU_BP/slika xx.jpg

Na Dan državnosti u suradnji policije na inicijativu Nadbiskupije Đakovačko-osječke, Župe Gospe brze pomoći provedena je preventivna aktivnost, te je održana Sveta misa i blagoslov vozača, njihovih obitelji i vozila.

Temeljem preventivnog plana djelovanja policije u cestovnom prometu na inicijativu Nadbiskupije Đakovačko-osječke, Župe Gospe brze pomoći, osmišljena je, planirana i provedena preventivna aktivnost koja je bila usmjerena prema vozačima i njihovima obiteljima i to kroz sudjelovanje na Svetoj misi i blagoslov vozača, vozila i njihovih obitelji.
Navedenog dana s početkom u 10.30 sati u Svetištu „Gospe brze pomoći“ održana je Sveta misa koju je predvodio župnik i upravitelj svetišta velečasni Ivan Lenić u koncelebraciji više svećenika.
Sveta misa je posvećena miru u obiteljima i brizi za obitelj s posebnim naglaskom na sigurnije i odgovornije sudjelovanje u prometu, odgovornost za sebe, svoju obitelj koju vozač prevozi u vozilu i druge sudionike u prometu.
Nakon Svete mise, svećenici su blagoslovili vozače, njihove obitelji i vozila na mjestu gdje se vozilo nalazilo parkirano (svećenik je došao do svakog vozila i posebno blagoslovio svaku obitelj i svako vozilo).


Stranica