Ozlijeđeni u prometnoj nesreći

Noćas oko 1.05 sati ispred obiteljske kuće u mjestu Ljupina dogodila se prometna nesreća u kojoj su tri osobe ozlijeđene, dok je vlasnici kuće pozlilo, te je preminula.

Osamnaestogodišnji vozač je upravljajući osobnim automobilom marke „Daihatsu“ u jednom trenutku izlaskom iz zavoja u desno vozilom prešao na putnu bankinu na kojoj je lijevim bočnim dijelom automobila udario u prometni znak. Uslijed udara vozilo se prevrnulo na krov, stražnjim dijelom krova udarilo u betonski most kolnog ulaza, nastavilo se kretati i potom udarilo u metalnu kapiju obiteljske kuće na istom kućnom broju.
Nakon opisane prometne nesreće vlasnik obiteljske kuće na navedenom kućnom broju je o događaju izvijestio policijske službenike, a u jednom trenutku njegovoj 60-godišnjoj supruzi, koja je izašla na mjesto prometne nesreće, je pozlilo i ista je preminula.  
Dolaskom ekipe Hitne pomoći dežurna liječnica je utvrdila prirodnu smrt 60-godišnjakinje, te da je u prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobio 18-godišnji putnik u vozilu, te su lake tjelesne ozljede zadobili također putnici u vozilu (19-godišnjak i 18-godišnjak). Ozlijeđenima je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici u Novoj Gradiški gdje su i zadržani dok je mladić sa teškim tjelesnim ozljedama prevezen u Opću bolnicu u Slavonskom Brodu.
Vozač osobnog automobila je alkotestiran kojom prilikom je kod istog utvrđena koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 0,40 g/kg.
U vezi opisane prometne nesreće protiv vozača slijedi kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu, te obvezni nalog poradi počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Stranica