Vozilom u rijeku Savu

Jučer oko 23.50 sati u Slavonskom Brodu, ulica Stanka Vraza, nakon prometne nesreće osobni automobil marke "Fiat Uno" sletio je u rijeku Savu.

Navedenog dana na parkiralištu s južne strane NK „Marsonia“ u Ulici S. Vraza, u Slav. Brodu, 20-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke „Fiat uno“, dok se kao putnik u vozilu nalazio 18-godišnjak. Iza vozila „Fiat“ u istom smjeru se kretao osobni automobil marke „BMW 316“ kojim je, za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom, upravljao 23-godišnjak. Na obilježenom parkirališnom prostoru nalazio se parkiran osobni automobil marke „Mercedes 200 D“ kojim je prethodno upravljao 25-godišnjak.
Na opisanom mjestu 20-godišnjak je vozilom započeo skretati u lijevo u smjeru parkirališnog mjesta i to u trenutku dok je njegovo vozilo započeo pretjecati osobni automobil "BMW". Tom prilikom je došlo do udara prednjeg desnog dijela „BMW-a“ u lijevi bočni dio „Fiata“. Nakon udara „BMW“ je stražnjim lijevim bočnim dijelom udario u stražnji desni dio parkiranog „Mercedesa“.
Vozač "Fiata"  je izgubio nadzor nad upravljačem i vozilom sletio na travnatu površinu i nogostup s južne strane kolnika, a potom je zajedno sa suvozačem iskočio iz vozila koje je nastavilo kretanje, a potom i sletjelo niz kosinu u rijeku Savu.
U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a dana 29. lipnja će se u jutarnjim satima pristupiti izvlačenju vozila iz rijeke Save.
Nad vozačima je izvršeno alkotestiranje kojom prilikom je kod 20-godišnjaka utvrđena prisutnost alkohola od 1.28 g/kg, a kod 23-godišnjeg vozača 0.83 g/kg.
Zbog prekršaja iz čl. 199. st. 9. Zakona o sigurnosti prometa na cestama 20-godišnjem vozaču je uručen prekršajni nalog, dok zbog prekršaja iz čl. 43. st. 3. istog Zakona slijedi obavezni prekršajni nalog.
Zbog prekršaja iz čl. 289. st. 4. Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 23-godišnjeg vozača slijedi optužni prijedlog, dok mu je zbog prekršaja iz čl. 199. st. 8. uručen obavezni prekršajni nalog.


Stranica