Smrtno stradao vozač bicikla

Dana 7. lipnja u prometnoj nesreći koja se dogodila u mjestu Gornja Vrba smrtno je stradao 83-godišnji vozač bicikla.

Dana 7. lipnja oko 23.20 sati u mjestu Gornja Vrba dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, na način da je 34-godišnjakinja upravljala osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (2.72 g/kg) krećući se neprilagođenom brzinom, uslijed čega je došlo do udara prednjeg desnog dijela osobnog automobila u lijevi dio bicikla (nije bio propisno osvijetljen) kojim je upravljao 83-godišnjak, a koji je potom odbačen u odvodni kanal zajedno sa biciklom. U ovoj prometnoj nesreći na mjestu događaja od zadobivenih ozljeda smrtno je stradao 83-godišnji vozač bicikla. Nakon prometne nesreće vozačica je napustila mjesto događaja, ali je ubrzo pronađena na adresi prebivališta, koja je nakon ukazane liječničke pomoći zadržana na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Očevid prometne nesreće obavio je istražni sudac Županijskog suda uz asistenciju očevidne ekipe Postaje prometne policije Slavonski Brod.
Tijelo smrtno stradalog bicikliste prevezeno je na Odjel patologije, gdje će se dana 08. lipnja po nalogu istražnog suca obaviti obdukcija.
Protiv vozačice osobnog automobila slijedi podnošenje kaznenih prijava zbog osnovane sumnje da je počinila kaznena djela izazivanja prometne nesreće i ne pružanja pomoći osobi koja je teško tjelesno ozlijeđena u prometnoj nesreći nadležnom Državnom odvjetništvu, kao i podnošenje optužnog prijedloga zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Stranica