Poginuo biciklist

Dana 4. lipnja u mjestu Okučani došlo je do naleta autobusa na biciklistu koji je na mjestu događaja smrtno stradao.

Dana 4. lipnja oko 19.35 u mjestu Okučani dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Tridesetčetverogodišnji vozač autobusa upravljao je pod utjecajem alkohola (1.05 g/kg) te je započeo radnju pretjecanja 56-godišnjeg bicikliste, iako je iz suprotnog smjera nailazilo osobno vozilo, kojom prilikom je uslijed neprilagođene brzine prednjim desnim dijelom autobusa udario u biciklistu. Od siline udara vozač bicikla je odbačen na putnu bankinu, a bicikl na središnji dio prometnog traka. U ovoj prometnoj nesreći, vozač bicikla je preminuo od zadobivenih ozljeda, te je tijelo nakon što je mrtvozornik konstatirao smrt, prevezeno na Odjel patologije u Slavonski Brod, gdje će biti obavljena obdukcija.
Vozač autobusa je nakon izvršenog alko-testiranja uhićen, te zadržan u službenim prostorijama sukladno zakonskim odredbama. Očevid je obavio istražni sudac Županijskog suda Slavonski Brod.
Protiv 34-godišnjeg vozača autobusa slijedi podnošenje kaznene prijave zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće, kao i donošenje prekršajnog naloga zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Stranica