Sažetak sigurnosnih događaja za prošli tjedan

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenskom periodu od 18. do 25. srpnja 2011. godine, evidentirano je ukupno 59 kaznenih djela, od kojih je 53 kaznena djela u strukturi općeg kriminaliteta, tri kaznena djela u strukturi gospodarskog

 

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenskom periodu od 18. do 25. srpnja 2011. godine, evidentirano je ukupno 59 kaznenih djela, od kojih je 53 kaznena djela u strukturi općeg kriminaliteta, tri kaznena djela u strukturi gospodarskog kriminaliteta i tri kaznena djela u strukturi kriminaliteta droga. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela (37) i to kaznena djela krađe (20), teške krađe (6), oštećenje tuđe stvari (10) i jedno kazneno djelo utaje. 
Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske dogodilo se ukupno 24 prometne nesreće (od kojih osam s ozlijeđenim osobama i 16 s materijalnom štetom). U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je teže ozlijeđena dok je 13 osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede.
Tijekom prošlog tjedna evidentirano je ukupno 35 prekršaja, od toga 19 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 15 prekršaja iz Zakona o sprječavanju nasilja u obitelji i dva prekršaj iz drugih zakona.
U prošlom tjednu na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentirano je šest požara od kojih se u četiri slučaja radilo o požarima suhe trave i niskog raslinja, a u dva slučaja požari na poljoprivrednim površinama u kojim je nastupila materijalna šteta.
Na graničnim prijelazima iz nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, državnu granicu je u prošlom tjednu prešlo ukupno 313 838 putnika i 110 429 vozila. 
 



Stranica