Nadzori ugostiteljskih objekata

Slika PU_BP/PP Vrpolje (4).jpg

Policijski službenici Policijske postaje Vrpolje su tijekom vikenda u okviru nadzora ugostiteljskih objekata na svom postajnom području utvrdili kršenje odredbi Obiteljskog zakona i Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.

U subotu, oko 23.45 sati u ugostiteljskom objektu na području općine Gundinci, zatekli su petoricu maloljetnika (od 16 do 17 godina) koji su pili alkoholna pića. Alkohol im je poslužio 24-godišnji zaposlenik ugostiteljskog objekta. Izvršenim alko-testiranjem nad petoricom mladića utvrđena je koncentracija alkohola u njihovu organizmu u rasponu od 0,48 do 1,06 promila. Policija protiv 60-godišnjeg vlasnika i 24-godišnjeg zaposlenika podnosi optužne prijedloge zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.

Policijski službenici su nadalje, u istom ugostiteljskom objektu (iza ponoći) zatekli 15-godišnjakinju bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenje. Policija je pozvala roditelje, nakon čega je po svoju kćerku došla majka, koja je upozorena na kršenje odredbi članka 95 Obiteljskog zakona. Slijedi izvješće Centru za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu.



Stranica