Namjeravali se nepripadno okoristiti prevozeći strane državljane

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma predan pritvorskom nadzorniku

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, ponovno su u dva odvojena slučaja spriječili krijumčarenje osoba te uhitili dvojicu krijumčara.  

Naime, 20. srpnja, u poslijepodnevnim satima, na autocesti A3, policijski službenici su kontrolirali vozilo poljskih nacionalnih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 30-godišnji poljski državljanin. U automobilu je uočeno više stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je osumnjičeni 30-godišnjak, nakon prethodnog dogovora s nepoznatim osobama, iz koristoljublja primio u automobil strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, u namjeri da iste preveze do Zagreba. 
 
Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.
 
Nadalje, policijski službenici su dana 21. srpnja, u večernjim satima, na slavonsko-brodskom području, kontrolirali osobni automobil njemačkih nacionalnih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 30-godišnji pakistanski državljanin. Policajci su u unutrašnjosti automobila također uočili više stranih državljana, koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku Tridesetogodišnjak je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl. 326 Kaznenog zakona, a nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja protiv istoga slijedi podnošenje odgovarajućih pismena.   
 
Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakona o strancima. 
 
Prethodno objavljene vijesti:

Policijski službenici ponovno spriječili krijumčarenje osoba

Na području PU brodsko-posavske spriječena dva slučaja krijumčarenja stranih državljana

Spriječeni u krijumčarenju osoba

Uhićena još dvojica krijumčara

Krijumčari pobjegli i skrili se u raslinje, no policajci ih ubrzo pronašli

Policija poremetila planove krijumčarima

Uhićen u namjeri da prokrijumčari strane državljane

Dvojica osumnjičena za krijumčarenje osoba 
 
 

Stranica