Spriječen još jedan slučaj krijumčarenja stranih državljana

U provedenom upravnom postupku stranim državljanima su donesena rješenja o protjerivanju sa zabranom ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj u trajanju od godinu dana

Foto: Ilustracija

U sklopu zadaća na zaštiti državne granice Republike Hrvatske te ujedno vanjske granice Europske unije, policijski službenici Mobilnog tima Policijske uprave brodsko-posavske spriječili su još jedan pokušaj krijumčarenja osoba.

Naime, dana 7. rujna, u 22 sata, u Slavonskom Brodu, kontroliran je osobni automobil kojim je upravljao 42-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Policajci su vizualnim pregledom na suvozačevom mjestu uočili jednu osobu, a na zadnjem sjedištu automobila još tri.

Daljnjim radom i kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske uprave brodsko-posavske, utvrđeno je da se radi o stranim državljanima, koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine preko rijeke Save. 

Također je utvrđeno da je osumnjičeni 42-godišnjak iz koristoljublja sukladno prethodnom dogovoru sa nepoznatom osobom navedene osobe primio u automobil te ih namjeravao prevesti do Italije.

Policijski službenici su osobni automobil privremeno oduzeli, te su 42-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom su ga doveli sucu istrage koji mu je rješenjem odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana. Jučer, 8. rujna u 16:30 sati isti je predan u zatvor u Požegu. 

U provedenom upravnom postupku stranim državljanima su donesena rješenja o protjerivanju sa zabranom ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj u trajanju od godinu dana.

Vezane vijesti o prethodnim slučajevima sprječavanja krijumčarenja osoba:

Krijumčarenje stranih državljana 

Granični policajci u roku tri sata spriječili tri slučaja krijumčarenja osoba 

Stop krijumčarenju osoba – spriječen još jedan slučaj

Državljanin Republike Slovenije pokušao prevesti strane državljane do Italije,

Kinez spriječen u krijumčarenju stranih državljana koji su nezakonito ušli u RH,

 Uhvaćen još jedan krijumčar,

Brodski policajci spriječili još jedno krijumčarenje osoba,

Pomagao migrantima koji su nezakonito prešli državnu granicu,

Spriječeno krijumčarenje osoba,

Osobe koje su nezakonito ušle u Hrvatsku namjeravao prevesti do Italije,

U prtljažniku pokušao prevesti strane državljane preko državne granice

Stranica