Županijsko natjecanje "Sigurno u prometu 2021"

  • Slika /PU_BP/Sibinj-Sigurno u prometu2021/Sigurno3.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici su bili angažirani u ulozi sudaca na poligonu spretnosti vožnje bicikla.

Foto: OŠ Sibinjskih žrtava, Sibinj

Osnovna škola „Sibinjskih žrtava“, iz Sibinja, bila je domaćin Županijskom natjecanju „Sigurno u prometu 2021“. Natjecanje „Sigurno u prometu“, provodi se za učenike osnovnih škola s ciljem da učenici dobiju temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima, te da što bolje svladaju vještinu vožnje biciklom.

Ovu prometno edukativnu akciju tradicionalno organizira Hrvatski autoklub zajedno s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa te Agencijom za odgoj i obrazovanje.
I ove godine sudjelovali su i policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, koji su bili jedni od sudaca na poligonu spretnosti vožnje bicikla.

Sponzori su za najbolje učenike osigurali vrijedne nagrade – bicikl, lokot i svjetla, a načelnik Općine Sibinj je svakom natjecatelju osigurao biciklističku kacigu.

Na natjecanju je sudjelovalo 6 osnovnih škola (24 učenika) sa područja Brodsko – posavske županije, Osnovna škola „Ivan Goran Kovačić“ iz Starog Petrovog Sela, Osnovna škola „Ljudevita Gaja“ iz Nove Gradiške, Osnovna škola „Sibinjskih žrtava“ iz Sibinja, Osnovna škola „Ljudevit Gaj“ iz Lužana, Osnovna škola „Hugo Badalić“ iz Slavonskog Broda i Osnovna škola „Ivan Meštrović“ iz Vrpolja.

Prvo mjesto u ekipnom dijelu, osvojila je Osnovna škola „Ivan Goran Kovačić“ iz Starog Petrovog Sela, drugo mjesto osvojila je Osnovna škola „Ljudevita Gaja“ iz Nove Gradiške, dok je treće mjesto osvojila Osnovna škola „Sibinjskih žrtava“ iz Sibinja.

U pojedinačnom dijelu, prvo mjesto je osvojio Mihael Mihaljević, Osnovna škola „Ivan Goran Kovačić“ iz Starog Petrovog Sela, drugo mjesto je osvojila Magdalena Jelić, Osnovna škola „Ivan Goran Kovačić“ iz Starog Petrovog Sela, dok je treće mjesto osvojio Dominik Regović, također iz Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ iz Starog Petrovog Sela.

Stranica