Zbog sumnje u zlouporabu droga, muškarac prijavljen za dva kaznena djela

Slika PU_BP/marihuana VK.png

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem zbog sumnje u zlouporabu opojnih droga od vikenda do jučer, policija je protiv jedne osobe podnijela kaznenu prijavu za dva kaznena djela i protiv jedne osobe optužni prijedlog za prekršaj zlouporabe opojnih droga.

Muškarac u dobi od 27 godina iz Slavonskog Broda osumnjičen je da je od subote, 18. travnja do ponedjeljka, 20. travnja dvjema osobama u dobi od 27 i 20 godina (muškarcu i djevojci iz Slavonskog Broda) prodao oko 2,5 grama opojne droge tipa marihuana te da je u ponedjeljak oko 11 sati u svom domu, omogućio 33-godišnjaku iz Slavonskog Broda uživanje opojne droge.

Nadalje, policija je pretragom njegova doma pronašla i uz potvrdu oduzela oko 5 grama zelene biljne tvari za koju se dobila pozitivna reakcija na opojnu drogu tipa marihuana, jednu digitalnu vagu, jedna izrađena cigareta  (Joint ) i preko 100 komada sjemenki nalik na sjemenke indijske konoplje.

Policija će protiv njega Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu dostaviti kaznenu prijavu za kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama i kazneno djelo omogućavanje trošenja droga.  

Za drugog 27 godišnjaka iz Slavonskog Broda kod kojeg je pronađeno oko 2 grama biljne tvari policija će Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu dostaviti optužni prijedlog za prekršaj zlouporabe opojnih droga odnosno posjedovanje droge.  



Stranica