Zbog prekršaja kažnjen s preko 2.200 eura uz zabranu upravljanja motornim vozilima

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Ilustracija2.JPG

Uhićeni 48-godišnjak je priveden na Općinski sud u Slavonskom Brodu, Stalna služba u Novoj Gradiški, gdje je proveden prekršajni postupak

Foto: Ilustracija

Dana 27. svibnja oko 12:40 sati u Novoj Gradiški, policijski službenici su zaustavili i kontrolirali vozilo njemačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 48-godišnjak. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je prometna dozvola istekla u listopadu prošle godine.
Policijski službenici su vozaču ponudili alkotesitiranje što je isti odbio, nakon čega je započeo s vrijeđanjem policijskih službenika, te je uz uporabu sredstava prisile spriječen u namjeri da se udalji s mjesta događaja. 48-godišnjak je uhićen i priveden u prostorije policije, te je protiv njega podnesen optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Dana 28. svibnja, uhićeni 48-godišnjak je priveden na Općinski sud u Slavonskom Brodu, Stalna služba u Novoj Gradiški, gdje je proveden prekršajni postupak.
Proglašen je krivim i izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 2.230,00 eura uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.
 

Stranica