Završna manifestacija "Zdrav za 5!" u Sikirevcima

Slika PU_BP/Z.za58gl.JPG

Foto: PU brodsko-posavska

Danas je u Sikirevcima održana završna manifestacija preventivnog Projekta „Zdrav za 5!“. Ovaj preventivni projekt je sukladno uočenim trendovima u Republici Hrvatskoj te problemskim prioritetima prepoznatim kao aktualnim i na europskoj razini, iniciralo Ministarstvo unutarnjih poslova zajedno sa Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo Ministarstva zdravlja, Ministarstvom zaštite okoliša i prirode i Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta.

U Komponenti 2. Projekta, sudjelovalo je oko 250 učenika osmih razreda osnovnih škola „Sikirevci“ iz Sikirevaca, „Ivana Meštrovića“ iz Vrpolje, „Viktora Cara Emina“ iz Donjih Andrijevaca, „Stjepana Radića“ iz Oprisavaca, „Ivana Filipovića“ iz Velike Kopanice, „Augusta Šenoe“ iz Gundinaca, „Josipa Kozarca“ iz Slavonskog Šamca, zajedno sa nastavnicima, razrednicima i ravnateljima.

Pozdravnim govorima načelnika Policijske uprave brodsko-posavske, Ante Zovka, načelnika Općine Sikirevci, Ivana Benakovića i pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Županije brodsko-posavske, Klare Šćuka, sudionici su upoznati s vizijom i ciljevima Projekta „Zdrav za 5!“. Također je istaknuta važnost stvaranja uvjeta i okoline za sigurno i zdravo odrastanje djece i mladih na način da se neposredno uključe u stvaranje sigurnog i zdravog okruženja. 

U nastavku aktivnosti, učenici su imali priliku pogledati zanimljivu demonstraciju rada Interventne jedinice policije, demonstraciju rada Hitne medicinske pomoći, kao i demonstraciju rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sikirevci te službenog psa za detekciju droga Policijske uprave brodsko-posavske.

Tijekom prigodnog programa i pokaznih vježbi u prostoru Općine Sikirevci, učenici i posjetitelji su razgledavali izloženu opremu Hrvatske gorske službe za spašavanje, Hitne medicinske pomoći, Kluba podvodnih aktivnosti i policije, koju koriste u svakodnevnom radu.

U sklopu eko radionice, učenici su posadili stablo, zajedno sa zamjenikom načelnika policijske uprave, pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, predstavnicom Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i zaštitu okoliša te predstavnicima škole. Učenici su potom sudjelovali i u sportskim aktivnostima u prirodi.



Stranica