Završila operativna akcija "Mir i dobro"

Slika PU_BP/MID 2016 - pirotehnika.jpg

U okviru Operativne akcije „Mir i dobro“, od 15. prosinca 2017. do 9. siječnja 2018. godine, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, oduzeli su 17 komada raznog oružja, streljiva i dr., zbog nezakonitog posjedovanja.  

Foto: PU brodsko-posavska

U okviru Operativne akcije „Mir i dobro“, od 15. prosinca 2017. do 9. siječnja 2018. godine, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, oduzeli su 17 komada raznog oružja, streljiva i dr., zbog nezakonitog posjedovanja. Pritom su četiri osobe prijavljene zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, dok su tri osobe prijavljene za dva prekršaja zbog povrede Zakona o oružju. Nisu evidentirane posljedice uporabe ubojitih sredstava, niti ozljeđivanja osoba.

Dana 30. i 31. prosinca/1. siječnja, evidentirana su dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari, od kojih se u jednom slučaju radi o propucavanju osobnog automobila, na novogradiškom području, a u drugom slučaju o oštećenju poštanskog sandučića u Slavonskom Brodu, u koji je ubačena petarda.

Dana 1. siječnja, na graničnom prijelazu Slavonski Brod, prilikom nadzora, kod dvije osobe su pronađeni raspršivač i metalni bokser. Istoga dana, evidentiran je jedan slučaj remećenja ravnog reda i mira za vrijeme dočeka Nove godine na Korzu u Slavonskom Brodu.

Jučer (8. siječnja), oko 16.40 sati, na području Općine Sibinj, kontrolirano je kombi vozilo kojim je upravljao 57-godišnjak, kod kojeg je pronađena i oduzeta malokalibarska puška sa optikom za koje vlasnik nije imao odgovarajuću dozvolu.  



Stranica