„Web heroj“ pod sloganom „Ulovi lika s weba koji tvoje eure vreba“

  • Slika /PU_BP/2024/received_1528664964372323.jpeg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Djelatnici Policijske postaje Okučani u provedbi preventivne kampanje "Web heroj"

Foto: PU brodsko-posavska

Načelnik Policijske postaje Okučani Zrinko Kapetanić i kontakt policajac Ivan Gazić su na postajnom području proveli preventivnu kampanju naziva „Web heroj“ pod sloganom „Ulovi lika s weba koji tvoje eure vreba“, u vezi provedbe projekta „Jačanje kapaciteta policije za suzbijanje kibernetičkog kriminaliteta“, u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti s ciljem povećanja razine kibernetičke sigurnosti na području Hrvatske i Europske unije.

U sklopu projekta održani su sastanci i posjete u Osnovnu školu Okučani, općinu Okučani i Radio „Bljesak“. U navedenim institucijama provedene su edukacije o vrstama prijevara, kako ih prepoznati te kako se uspješno zaštiti i unaprijediti računalnu sigurnost.
U posjeti Osnovne škole Okučani, policijski službenici su ravnateljici, nastavnicima i učiteljima uručili prigodne poklone kao i promotivne materijale s kojim će kroz razrednu nastavu educirati djecu o vrstama prevara.

Posjetom u Radio „Bljesak“ Okučani, načelnik Zrinko Kapetanić i policajac Ivan Gazić su sa voditeljicom Tamarom Šimonji-Blažević u radijskom programu u dijalogu slušateljima približili temu projekta „web heroj“.

Djelatnicima općine Okučani skrenuta je pozornost na tzv. „direktorske prijevare“ i lažne stranice banaka.

Cilj posjeta u navedene institucije je promoviranje kampanje „Web heroj“, koja je bila usmjerenu na opću populaciju građana, poslovne subjekte te djecu na način da im jer približena važnost znanja o pojavnim oblicima kibernetičkog kriminala, opasnostima te mjerama prevencije i zaštite.

Prema ispunjenom upitniku došlo se do zaključka da građani ne razmišljaju često o svojoj sigurnosti prilikom korištenja interneta, dok u potpunosti sigurno smatraju da edukacija pridonosi sigurnosti tijekom korištenja interneta.  

Pogledajte ranije objavljenu vijest koja je objavljena 12. veljače: Postani Web heroj - otkrij sve o vrstama prijevara, kako ih prepoznati te se uspješno zaštiti i unaprijediti svoju računalnu sigurnost
 

Stranica