Postani Web heroj – otkrij sve o vrstama prijevara, kako ih prepoznati te se uspješno zaštiti i unaprijediti svoju računalnu sigurnost

  • Slika /PU_BP/2024/Dan 112/1707568649313.jpg
  • Slika
  • Slika

Građanima su podijeljeni letci i brošure, kao i drugi promidžbeni materijali u kojima mogu pronaći detaljnije upute i savjete

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske nastavili su s provođenjem aktivnosti u cilju zaštite građana od raznih vrsta prijevara, pa su tako u tri navrata organizirali informativno-edukativne punktove, i to:
 
dana 7. veljače u Novoj Gradiški, u Ulici Slavonskih graničara, te dana 10.  i 11. veljače u Slavonskom Brodu (kod sportske dvorane Vijuš i u prostoru gradske Tvrđave).
Tom prilikom su predstavili kampanju Web heroj, odnosno projekt Ministarstva unutarnjih poslova ''Jačanje kapaciteta policije za suzbijanje kibernetičkog kriminaliteta''.
Kampanja se provodi pod sloganom ''Ulovimo lika s weba koji tvoje eure vreba'', a provodi se kako bi se što veći broj građana upoznao s pojavnim oblicima kibernetičkog kriminala, opasnostima te mjerama prevencije i zaštite. 

Policijski službenici su građanima prezentirali koji su najčešći oblici kibernetičkih prijevara, savjetovali ih da budu oprezni jer sve što zvuči predobro nije istinito u stvarnom svijetu, nije ni u virtualnom.

Građanima su podijeljeni letci i brošure, kao i drugi promidžbeni materijali u kojima mogu pronaći detaljnije upute i savjete.
 

Stranica