Vozači, oprez u prometu!

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/ZSPC1.JPG

Čuvajte svoj život i živote drugih u prometu!

Prošli tjedan, od 22. do 29. srpnja, na prometnicama, na području Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo se 22 prometne nesreće, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama u kojima nije bilo težeg ozljeđivanja osoba, te 20 prometnih nesreća s materijalnom štetom.
 
Kažnjen jer je izvan naselja jurio brzinom od 201 km/h, a rekorder upravljao vozilom s 3.03 promila alkohola u organizmu
U pojačanim policijskim nadzorima u prošlom tjednu, policijski službenici su utvrdili 420 prometna prekršaja, od kojih je najviše (216) prekršaja nepropisnih brzina.
 
Pritom su utvrđene i velike brzine izvan naselja, kao primjerice (28. srpnja, u oko 5 sati), kada je autocestom A3, osobnim automobilom Mercedes (belgijskih registracijskih oznaka), brzinom od 201 km/h, jurio 28-godišnjak. Također nisu rijetke niti jurnjave kroz naselja, kao dana 22. srpnja, kada su policajci nadzirući promet u Bukovlju, oko 9.50 sati, zaustavili osobni automobil i kaznili 58-godišnjeg vozača, jer je jurio brzinom od 104 km/h. U 56 slučajeva prilikom vožnje vozači i putnici u vozilu nisu bili vezani zaštitnim sigurnosnim pojasevima.
 
Prošli tjedan je pod utjecajem alkohola uhvaćeno i sankcionirano 20 vozača. Rekorder je alkoholizirani 47-godišnjak, koji je isključen iz prometa i zadržan na otriježnjenju u policiji, jer je u Slavonskom Brodu, dana 23. srpnja, u 21.15 sati, upravljao vozilom s 3.03 promila alkohola u organizmu. Policajci su također u spomenutim kontinuiranim nadzorima, sankcionirali 10 vozača, koji su na nepropisan način tijekom vožnje koristili mobitel, 7 vozača zbog prekršaja isteka važenja prometne dozvole, 4 vozača koji su upravljali vozilom pod zabranom, 4 vozača koji su upravljali bez položenog vozačkog ispita, a u manjem broju su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.
 
Čuvajte svoje živote i živote drugih u prometu!
Policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorima u prometu, te apeliraju na vozače da budu oprezni u prometu.  Svi sudionici u prometu su obvezni pridržavati se odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Vozači budite oprezni u prometu, čuvajte svoj život, kao i živote drugih sudionika u prometu!

Pogledajte informaciju: Policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorima
 

Stranica