Vježbama evakuacije u dvije srednje škole sudjelovala i policija

Slika PU_BP/Vježba evakuacije III 300.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

U petak, 1. travnja 2016. godine u dvije srednje škole (Medicinskoj i Obrtničkoj) u Slavonskom Brodu provedena je vježba evakuacije učenika u slučaju izvanrednog događaja – požara. Evakuacija je provedena u cilju jačanja svijesti kod učenika o realnim opasnostima u svakodnevnim događanjima kao i o preventivnim djelovanjima u sličnim situacijama.

U slučaju požara, potresa, poplave ili nekog drugog izvanrednog događaja vrlo je bitno znati koje predradnje treba poduzeti te kako postupiti kako bi se iz zgrade u kojoj boravi velik broj ljudi isti uspješno evakuirali. Postupak evakuacije sličan je bez obzira kakva se nesreća dogodila, a ovoga je puta požar izabran kao tematski uzrok evakuacije.

Cilj vježbe je bio provjera provedbe Plana evakuacije u naprijed navedenim školama kao i provjera osposobljenosti djelatnika i učenika za postupanje u slučaju izvanrednih događaja. Vježba je provedena prema Elaboratu vježbe, a nakon izvođenja vježbe provedena je analiza, na kojoj je vježba ocijenjena uspješnom.

U sklopu vježbe na zadovoljstvo djelatnika i učenika, održana je prezentacija opreme žurnih službi koje su sudjelovale u vježbi te prezentacija opreme udruga koje se u svojim aktivnostima bave sustavom civilne zaštite (JVP Slavonski Brod, Zavod za hitnu medicinu BPŽ, PU brodsko-posavska, HGSS Stanica Slavonski Brod, Crveni križ BPŽ, Klub podvodnih aktivnosti „Marsonia“, Područni ured za zaštitu i spašavanje Slavonski Brod, te tim za vezu BPŽ).
 



Stranica