Upravljao automobilom pod utjecajem droge i pod zabranom

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Brzina 232.jpg

Osim što je testiranjem dobivena pozitivna reakcija na prisutnost droga u organizmu vozača, policajci su također kod istoga pronašli i oduzeli 2,5 grama droge marihuane

Foto: Ilustracija

Nadzirući promet na autocesti A3, policijski službenici mobilnog tima Policijske uprave brodsko-posavske, dana 1. studenoga, u 14.45 sati, u blizini Nove Gradiške, zaustavili su osobni automobil, kojim je upravljao 34-godišnjak.

Pritom su utvrdili da isti upravlja automobilom unatoč prethodno izrečenoj zaštitnoj mjeri zabrane upravljanja vozilima i pod utjecajem droga. Naime, policajci su vozača testirali na droge, kojom prilikom je dobivena pozitivna reakcija na prisutnost droga u njegovu organizmu. Također su kod istoga pronašli i oduzeli 2,5 grama droge marihuane.

Policijski službenici protiv 34-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, dok su vlasnici osobnog automobila uručili prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica