Upozorenje građanima - ne palite vatru na otvorenim prostorima!

Slika /PU_BP/Požari2019/vatrogasni-kombi.jpg

Visoke temperature pogoduju nastanku požara, stoga pozivamo građane na oprez, apeliramo na iste da poštuju mjere opreza kako bi zaštitili sebe i svoju okolinu, te izbjegli veće materijalne štete ili stradavanja osoba

Foto: Ilustracija

U blizini Gorica, dana 30. srpnja, iza 13 sati, 50-godišnjak je na svojoj poljoprivrednoj površini zapalio suhu travu i pokošeno sijeno, te se vatra proširila na poljoprivredne površine četiri vlasnika, kojom prilikom je izgorjelo oko stotinu stabala oraha, te više desetaka stabala lješnjaka. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Požar su u 14.30 sati ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dragalić. Protiv 50-godišnjaka slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu. 

Dana 31. srpnja, oko 14 sati, u Tomici je došlo do požara suhe trave i raslinja, pri čemu se vatra proširila na poljoprivredne površine nekoliko vlasnika. Pritom je šteta pričinjena na vinogradu jednog vlasnika, dok kod ostalih nije bilo materijalne štete. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a ugasili su ga pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Podcrkavlje. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo djelovanjem, plamenom ili gorivom tvari na suhu travu i nisko raslinje.
Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja.

Upozorenje građanima!

Policijski službenici ponovno upozoravaju građane na opasnost od nastanka požara, jer visoke temperature ovih dana pogoduju izbijanju požara.
Apeliramo na građane da ne pale vatru na otvorenom prostoru. Poštujte mjere opreza, kako bi zaštitili sebe i svoju okolinu. Pozivamo na dodatni oprez, poštovanje preporuka i suzdržavanje od paljenja vatre na otvorenom prostoru.

Također apeliramo na građane da posebnu pozornost obrate na moguću pojavu izbijanja otvorene vatre u njihovoj okolini, na osobe koje bi se mogle dovesti u vezu s paljenjem vatre, te da svoja saznanja o tome dojave policiji na broj 192 ili Službi za hitne slučajeve na broj 112.
 

Stranica