Unatoč upozorenjima, građani i dalje neoprezni u internet poslovanjima

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Novac.2020.jpg

Oprez građani, prilikom kupovine/prodaje artikala preko interneta

Foto: Ilustracija

Jučer, 24. studenog, policijskim službenicima Policijske postaje Slavonski Brod s ispostavom Vrpolje, 20-godišnjakinja je prijavila kazneno prijevare.

Naime, oštećena je putem društvene mreže stupila u kontakt s nepoznatom osobom s kojom je dogovorila prodaju svoga mobitela na način da će ga poslati putem poštanske službe, a nakon čega će (pri preuzimanju) nepoznata osoba uplatiti dogovoreni iznos od nekoliko stotina kuna.
S obzirom da oštećenoj nije uplaćen novac ista je prijavila kazneno djelo prijevare policijskim službenicima, koji nastavljaju daljnji rad na pronalasku nepoznatog počinitelja kaznenog djela prijevare.

Upozoravamo građane da ne nasjedaju na prijevare putem društvenih mreža, a pogotovo da ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama.

Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara, te savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na Europolovim savjetima za sigurniji internet i na članku Internet prijevare.

 

Stranica