Uhićeni trgovci kokainom

Slika /PU_BP/Droga2018/DSC_0720.jpg

Policijski službenici su četvoricu osumnjičenih u dobi od 25, 27, 39, 42 i 42 uz kaznene prijave zbog sumnje u kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske u suradnji sa Općinskim državnim odvjetništvom, temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu, tijekom više mjeseci, proveli su posebne dokazne radnje sukladno čl. 332 Zakona o kaznenom postupku, te kriminalističko istraživanje nad pet osoba u dobi od 25, 27, 39, 42 i 42 na okolnosti počinjenja kaznenih djela iz područja kriminaliteta droga.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni od travnja do studenoga ove godine nabavljali veće količine droge kokain, koju su na adresama prebivališta na području Slavonskog Broda i okolice, i u jednom slučaju u prostorijama ugostiteljskog objekta na području Slavonskog Broda skrivali, vagali, dodavali punila, pakirali u manje paketiće i neovlašteno prodavali većem broju kupaca na području Brodsko-posavske županije.
Temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu, dana 2. studenoga, tijekom pretrage osoba, pokretnina (automobila) i nekretnina (stanovi, obiteljske kuće) koje osumnjičeni koriste, pronađena je manja količina droge kokain, te drugi predmeti koji se dovode u vezu sa kaznenim djelom (mobiteli, digitalna vaga sa tragovima droge kokain i dr.).

Tijekom pretrage, kod 42-godišnjaka je pronađeno 1,95 grama droge kokain, kojeg policija sumnjiči da je nabavljao veće količine droge kokain i dalje neovlašteno prodavao.  

Utvrđeno je da je 39-godišnjak od nepoznate osobe kupovao veće količine droge kokain, koju je prodao u najmanje 39 navrata. Tijekom pretrage, kod istoga je pronađeno 1,20 grama droge kokain, te drugi predmeti koji se dovode u vezu sa počinjenjem kaznenog djela (mobitel sa SIM karticom, digitalna vaga sa tragovima droge kokain).

Također je utvrđeno da je drugi 42-godišnjak u više navrata kupovao (najmanje 8 puta), neutvrđenu količinu droge kokain, koju je također neovlašteno prodavao većem broju osoba (u najmanje 10 navrata). U pretrazi je kod istoga pronađeno i oduzeto 0,85 grama droge kokain i mobitel sa SIM karticom.

Nadalje je utvrđeno da je 25-godišnjak, najmanje sedam puta kupio najmanje 31 gram droge kokain, dok je 27-godišnjak u najmanje 10 navrata kupio neutvrđenu količinu droge kokain. Obojica su također na kućnim adresama drogu kokain skrivali, vagali, nadopunjavali punilima, pakirali u manje paketiće i dalje neovlašteno prodavali nepoznatim osobama.

Policijski službenici su četvoricu osumnjičenih u dobi od 25, 27, 39, 42 i 42 uz kaznene prijave zbog sumnje u kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje.

Stranica