Ubojita sredstva - apel i upozorenje građanima

Slika PU_BP/momt08.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

Dana 2. travnja, oko 16.20 sati, policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška, obaviješteni su o pronalasku neeksplodiranih ubojitih sredstava prilikom čišćenja bunara u Donjim Bogićevcima. Pronađeno je devet (9) komada granata od 120 milimetara i tromblonska mina od 60 milimetara, koje potječu iz Domovinskog rata, a koje je preuzeo policijski službenik protueksplozijske zaštite u cilju daljnjeg uništenja na siguran način.

APEL I UPOZORENJE GRAĐANIMA: Policija podsjeća građane da je i dalje aktualna akcija „Manje oružja – manje tragedija“, te poziva na dragovoljnu predaju ilegalnih ubojitih sredstava bez ikakvih sankcija. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji dragovoljno radi predaje, pred nadležnim tijelima neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Cilj i svrha ove akcije je podići svijest kod građana o opasnostima od ubojitih sredstava. Policija upozorava građane da ne odlažu, ostavljaju ubojita sredstva na javnim prostorima, u prirodi, bacaju u smeće ili slično, jer na takav način ugrožavaju živote drugih ljudi, te takvo neodgovorno ponašanje može rezultirati teškim stradavanjem osoba.

Također je važno da građani oružje i eksplozivna sredstva, ne donose sami u policijske postaje zbog opasnosti prilikom transporta, odnosno neželjenog ozljeđivanja. Potrebno je nakon odluke o dragovoljnoj predaji pozvati policiju na broj 192, te će policija poslati stručne i osposobljene policijske službenike na dogovorenu lokaciju radi preuzimanja ubojitih sredstava na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja je vremenski neograničena, a dodatne informacije se mogu dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Pogledajte informaciju: Pronađena ubojita sredstva.



Stranica