U Savi pronađeno mrtvo tijelo muške osobe

Slika /PU_BP/2022/Granica2022/Granica-zaštita.jpg

U želji da se na bilo koji način domognu zemalja Europske unije, strani državljani često riskiraju svoje živote te preplivavaju opasnu rijeku Savu ili istu prelaze malim gumenim čamcima u grupama ili pojedinačno

Foto: PU brodsko-posavska

U Policijskoj upravi brodsko-posavskoj, jutros, u 7,50 sati, zaprimljena je dojava da se u rijeci Savi nalazi mrtva osoba.
Na mjesto događaja u Slavonskom Brodu, u Splavarsku ulicu, odmah su upućeni policijski službenici koji su potvrdili istinitost dojave. Također su angažirani djelatnici nadležnih službi koji su u 9,50 sati, na obalu izvukli mrtvo tijelo muške osobe, za koje se procjenjuje da je više dana bilo u vodi.
Kod nepoznate osobe su pronađeni dokumenti što ukazuje na to da bi se moglo raditi o stranom državljaninu koji je nezakonito prešao državnu granicu.
 
Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na utvrđivanju identiteta osobe, uzroka smrti i ostalih činjenica i okolnosti vezano uz ovaj događaj. 
 
U želji da se na bilo koji način domognu zemalja Europske unije, strani državljani često riskiraju svoje živote te preplivavaju opasnu rijeku Savu ili istu prelaze malim gumenim čamcima u grupama ili pojedinačno.
 
Upozoravamo da su nezakoniti prelasci državne granice vrlo riskantni, te osobe vrlo često smrtno stradavaju, kao što je to bio slučaj i 23. prosinca (informacija objavljena na web stranici Policijske uprave brodsko-posavske pod naslovom: U Savi na poplavljenom području pronađena tri tijela nepoznatih osoba).

Pogledajte informciju: UPOZORENJE: Nezakoniti prelasci preko rijeke Save mogu završiti tragedijom

Prethodni slučajevi spašavanja: Spašeni životi promrzlim osobama kojima se probušio čamac te su se našle u hladnoj rijeci Savi.

Stranica