U Novoj Gradiški održana radionica o nasilju

Slika PU_BP/LOVREK NG.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

Jučer je u Novoj Gradiški u Udruzi za pomoć osobama s mentalnom retardacijom održana još jedna radionica u sklopu projekta „Jednaka prava za sve-djecu i osobe s invaliditetom“, kojeg provodi Služba kriminalističke policije – linija maloljetničke delikvencije. 
Kako smo i ranije već spominjali ovaj projekt policija provodi u sklopu Nacionalne strategije zaštite od nasilja u obitelji i Nacionalne strategije prevencije poremećaja u ponašanju djece i mladih. Projekt se sastoji od tri komponente: nasilje u obitelji, prevencija spolnog nasilja kod osoba sa intelektualnim poteškoćama i vršnjačko nasilje, usmjereno na djecu sa invaliditetom. Obzirom da su u našem društvu osobe sa invaliditetom i posebnim potrebama često marginalizirane, cilj projekta je educirati osobe, osnažiti ih kao eventualne žrtve, kroz niz radionica i prilagođenih edukativnih predavanja, no i senzibilizirati javnost, govoriti o tome, te na lokalnoj i regionalnoj razini, potaknuti i aktivno uključiti u ovaj projekt i druge subjekte u društvu. Prva radionica u sklopu ovog projekta održana je 15. listopada u prostorijama Udruge za slijepe i slabovidne osobe u Novoj Gradišci. 
Na jučerašnjoj radionici u Novoj Gradiški koju je vodila policijska službenica za maloljetničku delinkvenciju Policijske uprave brodsko-posavske, magistrica znanosti Jelena Lovrek, koja je članovima udruge govorila o nasilju u obitelji, nasilju među mladima i seksualnom nasilju. Mladi članovi udruge rado su iznosili svoja mišljenja o nasilju, a neki su uz stručnu podršku voditeljice progovorili i o vlastitim iskustvima. Radionica je bila vrlo uspješna, a u prilog tome govori da je najčešće pitanje koje su članovi udruge postavljali voditeljici Jeleni Lovrek „Kada se opet vidimo?.
 



Stranica