U dva dana jedanaest osoba prekršilo mjere samoizolacije

Slika /PU_BP/COVID-19/ilustr.PNG

Prekršiteljima su izrečene prekršajne sankcije zbog kršenja Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Foto: Ilustracija
 
Tijekom prethodna dva dana (9. i 10. ožujka), policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su u devet slučajeva postupali prema osobama koje su kršile izrečene mjere samoizolacije.

U prostorijama Općinskog suda, zatečene su tri osobe u dobi od 39, 50 i 58 godina, koji su prekršili izrečenu sigurnosnu mjeru samoizolacije na adresi prebivališta.
Nadalje je u Novoj Gradiški, u prometu na cestama, zatečen 47-godišnjak koji je također kršio izrečenu mjeru samoizolacije.
Na graničnim prijelazima Stara Gradiška i Slavonski Šamac, prilikom granične kontrole osoba na izlazu iz Republike Hrvatske, policijski službenici su utvrdili da: 45-godišnja državljanka Švicarske, 58-godišnja državljanka Njemačke, tri državljana Nizozemske u dobi od 36, 27 i 21 godine i 41-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, nisu u roku od 12 sati (vrijeme tranzita) napustili područje Republike Hrvatske.
U jednom slučaju je utvrđeno da je 46-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine pokušao napustiti područje Republike Hrvatske za vrijeme dok mu je izrečena mjera samoizolacije.

Radi izbjegavanja sigurnosne mjere samoizolacije, odnosno radi počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, svim prekršiteljima su izrečene prekršajne sankcije na iznos od 8.000 kuna.

Pogledajte informaciju: Prekršili mjeru samoizolacije.

Stranica