U 24 sata na cestama Brodsko-posavske županije 6 prometnih nesreća. Vozači oprez!

Slika /PU_BP/Promet/Nadzor-promet.JPG

U prometnim nesrećama dvije su osobe lakše ozlijeđene

Jučer (29. srpnja), oko 10 sati, kod Velike Kopanice, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da 20-godišnji vozač osobnog automobila nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste, te je u jednom trenutku izgubio nadzor nad upravljačem i sletio u odvodni kanal uslijed čega je prednjim dijelom automobila udario u prometni znak. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a policija je 20-godišnjaka kaznila za počinjeni prekršaj.

Jučer (29. srpnja), oko 11.15 sati, u Slavonskom Brodu, u Osječkoj ulici, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene. Policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da se kolnikom Osječke ulice iz smjera sjeveroistoka u smjeru jugozapada, kretao 20-godišnji vozač teretnog automobila zagrebačkih registracijskih oznaka, a ispred njega se kretao osobni automobil slavonsko-brodskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnjak. U jednom trenutku 20-godišnjak nije brzinu kretanja vozila prilagodio stanju ceste i gustoći prometa uslijed čega je prednjim dijelom teretnog automobila udario u stražnji dio automobila 40-godišnjaka, koji se u tom trenutku nalazio zaustavljen ispred obilježenog pješačkog prijelaza zbog propuštanja pješaka. U ovoj prometnoj nesreći su oba vozača lakše ozlijeđena. Policijski službenici protiv 20-godišnjeg vozača podnose odgovarajuću prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Također jučer, u Osječkoj ulici, u Slavonskom Brodu, oko 11.25 sati, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da se 21-godišnjak osobnim automobilom kretao iz smjera sjeveroistoka u smjeru jugozapada, dok se ispred njega kretao osobni automobil kojim je upravljao drugi 21-godišnjak.U jednom trenutku je 21-godišnjak zbog nedovoljnog držanja potrebnog razmaka između vozila udario prednjim dijelom automobila u stražnji dio automobila drugog 21-godišnjaka. U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a policijski službenici su 21-godišnjaka koji je izazvao prometnu nesreću na mjestu događaja kaznili novčanom kaznom zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica