Trojica upravljala vozilima pod zabranom – isključeni iz prometa

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/IMG_2961.jpg

Policijski službenici su trojicu vozača koji su upravljali prije stjecanja prava na upravljanje isključili iz prometa i protiv njih podnose odgovarajuće prekršajne prijave nadležnom sudu

Foto: ilustracija

Dana 28. srpnja, u 13.10 sati, u Slavonskom Brodu, Sjeverna vezna cesta, policijski službenici su kontrolirali osobni automobil kojim je upravljao 24-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno dok mu je oduzeta vozačka dozvola zbog prometnih prekršaja (prikupljeni negativni bodovi) na rok od dvije godine. Policijski službenici protiv 24-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Dana 28. srpnja, u 13.45 sati u Slavonskom Brodu (Savska ulica), kontroliran je moped, kojim je upravljao 18-godišnjak bez osobnih dokumenata i prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima. Također je utvrđeno da moped nije registriran niti tehnički ispravan. Policijski službenici protiv 18-godišnjaka podnose optužne prijedloge zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o obveznim osiguranjima u prometu te Zakona o osobnoj iskaznici.

Nadalje, istoga dana u 17.45 sati, na području Rešetara, iz prometa je isključen 23-godišnjak koji je upravljao teretnim automobilom, prije stjecanja prava na upravljanje te kod sebe nije imao identifikacijski dokument. Policijski službenici protiv navedenoga podnose optužne prijedloge nadležnom Općinskom sudu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.  
 

Stranica