Trenažna vožnja

Slika PU_BP/Trenažna vožnja 2014.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

Dolazak ljepšeg vremena izmamio je na prometnice Policijske uprave brodsko-posavske, policijske službenike motocikliste. Naime, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod održali su trenažnu vožnju i dodatnu obuku policijskih službenika - prometnih motociklista na prometnom vježbalištu te u javnom prometu.

Prometni policajci su na prometnom vježbalištu simulirali što realnije situacije s kojima se vozači motocikala inače susreću u prometu (tzv. slalom vožnja, vožnja u krug, osmica, pravilno kretanje i zaustavljanje sa motociklom, silazak sa motocikla i slično).

Tijekom trenažne vožnje policijski službenici sa višegodišnjim iskustvom, prezentirali su sigurne tehnike vožnje u različitim prometnim situacijama, kako na samom prostoru vježbališta, tako i u javnom prometu te korištenje popisane opreme.

Nastupanjem povoljnih vremenskih uvjeta očekuje se povećan broj vozača mopeda i motocikala, pa policija upućuje apel vozačima da poštuju prometne propise, posebno one koje se odnose na nepropisnu i neprilagođenu brzinu, nošenje zaštitne opreme, odnosno korištenje propisane homologirane zaštitne kacige. Policija ističe važnost tehničke ispravnosti motocikla i mopeda za sezonu, te savjetuje vozače da ne precjenjuju vlastite sposobnosti i podcjenjuju opasnosti koje ih čekaju na cesti.

Za napomenuti je, da bi vozači ostalih vozila trebali biti spremni na pojavu motociklista na prometnicama na početku sezone, jer ih po zimi gotovo i nema, te je bitno obratiti pozornost na prometna pravila, kako ne bi postali počinitelji prometnih prekršaja, kao što je primjerice, oduzimanje prednosti prolaska motociklistu prilikom uključivanja u promet. Također je pritom važno provjeravanje mrtvog kuta kod skretanja, uključivanje pokazivača smjera prilikom skretanja i sl.

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, pojačano će u nadolazećem razdoblju nadzirati spomenute skupine sudionika u prometu. 
 



Stranica