Toše Proeski nije zaboravljen

Slika PU_BP/Toše ProeskiGl.JPG

Foto: PU brodsko-posavska

U nedjelju, 13. listopada, obilježena je 6. obljetnica smrtnog stradavanja u prometnoj nesreći, makedonskog pjevača Toše Proeskog. U organizaciji Turističke zajednice Grada Nova Gradiška, Zajednice Makedonaca u Republici Hrvatskoj i Rukometnih veterana Nova Gradiška, u 6.20 sati, ispred stadiona Nogometnog kluba „Sloga“ u Novoj Gradiški, krenuo je tradicionalni ultramaraton na relaciji od Nove Gradiške do rodnog pjevačevog mjesta Kruševa (Makedonija).

Sudionici maratona su  16 maratonaca iz Republike Makedonije koji su trčali naizmjenično u dužini od ukupno 960 kilometara u uvjetima normalnog prometovanja vozila, uz pratnju policije.

Prije početka samog maratona ispred spomenika, koji se nalazi pored  Elektrotehničke i Ekonomske škole u Novoj Gradiški, položeni su vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na Tošu Proeskog. Policijski službenici su vodili računa o sigurnosti maratonaca na području iz nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, a pratnju su potom preuzele kolege iz susjedne policijske uprave.



Stranica