Tjedno izvješće

Slika PU_BP/IMG_1262-policija.jpg

Foto: PU brodsko-posavska 

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenu  od  3. do 10. listopada,  evidentirano je ukupno 48 kaznenih djela od kojih su najbrojnija kaznena djela protiv imovine (34), sedam kaznenih djela protiv života i tijela, tri kaznena djela protiv pravosuđa, dva kaznena djela protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom, te po jedno kazneno djelo protiv spolne slobode i spolnog ćudoređa i protiv slobode i prava čovjeka i građanina.  Zabilježene su 22 prometne nesreće, od kojih devet s ozlijeđenim osobama i 13 s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama teško su ozlijeđene dvije osobe, dok je 14 osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede.  Evidentirano je 13 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te devet prekršaja iz  Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. U vezi kršenja čl. 95 Obiteljskog zakona, policija je izvan obiteljskog doma iza 23 sata, zatekla dva maloljetnika ispod 16 godina bez pratnje roditelja ili osobe u koju roditelji imaju povjerenje. Unazad tjedan dana bilježi se ukupno 27 požara na poljoprivrednim površinama i prometnim sredstvima) sa i bez  materijalne štete u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba. Na graničnim prijelazima policijske uprave državnu granicu je prešlo ukupno 259 330 putnika i 86 569 vozila.

Na području Policijske postaje Nova Gradiška u vremenu od 3. do 10. listopada,  zabilježena su dva kaznena djela protiv imovine (teška krađa i krađa). Dogodilo se šest prometnih nesreća od kojih tri s ozlijeđenim osobama i tri s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama šest osoba je lakše ozlijeđeno.  Evidentirana su dva prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i dva prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Bilježi se ukupno pet požara, od kojih jedan na poljoprivrednoj površini s materijalnom štetom i četiri bez štete u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba. Na graničnom prijelazu Stara Gradiška – Bosanska Gradiška državnu granicu je prešlo ukupno 110 423 putnika i 36 538 vozila.

Na području Policijske postaje Okučani u vremenu od 3. do 10. listopada, evidentirana su četiri kaznena djela, od kojih tri protiv imovine i jedno kazneno djelo protiv pravosuđa. Zabilježen je jedan prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i četiri iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Bilježi se jedan požar bez štete u kojem nije bilo ozlijeđenih osoba.



Stranica