Tjedni sažetak - PU brodsko-posavska

Slika PU_BP/Zgrada PU-Gupčeva.jpg

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenskom periodu od 16. do 23. siječnja 2012. godine, evidentirano je ukupno 62 kaznena djela, od kojih su 58 u strukturi općeg kriminaliteta, jedno kazneno djelo u strukturi gospodarskog kriminaliteta i tri kaznena djela u strukturi kriminaliteta droga. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela (50) i to kaznena djela krađe (20), teške krađe (11), ošt.tuđe stvari (9), prijetnje (5), prijevare (3), utaje (1) i jedno kazneno djelo razbojništva u pokušaju. 
Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske dogodilo se ukupno 12 prometnih nesreća (od kojih četiri s ozlijeđenim osobama i osam s materijalnom štetom). U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je teško tjelesno ozlijeđene, dok su tri osobe lakše ozljeđene.
Tijekom prošlog tjedna evidentirano je ukupno 27 prekršaja, od toga 15 prekršaja iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, četiri prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, tri prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga i pet prekršaja iz drugih zakona (Zakon o oružju i Zakon o strancima).
Na graničnim prijelazima iz nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, državnu granicu je u prošlom tjednu prešlo ukupno 198 133 putnika i 70 923 vozila. 
 



Stranica