Stanje sigurnosnih događanja za protekli vikend

Slika PU_BP/prometni policajac.jpg

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave brodsko-posavske tijekom proteklog vikenda evidentirano je ukupno 27 kaznenih djela od kojih su 25 kaznenih djela iz općeg kriminaliteta, jedno kazneno djelo iz gospodarskog i jedno kazneno djelo iz kriminaliteta droga. U strukturi općeg kriminaliteta 21 kazneno djelo su imovinska kaznena djela i to četiri kaznena djela krađe (jedna krađa i tri krađe kada je ukradena stvar male materijalne vrijednosti), šest kaznenih djela teške krađe, dva kaznena djela prijevare, jedna utaja, sedam kaznenih djela oštećenja tuđe stvari i jedno kazneno djelo razbojništva u pokušaju.
Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno osam prometnih nesreća od kojih tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama dvije osobe su lakše ozlijeđene, dok je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozlijede opasne po život.
Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentirano je ukupno 14 prekršaja i to osam prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dva prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, tri prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga i jedan prekršaj iz Zakona o oružju.
 



Stranica